Trivselregler, störningar

Störningar

Ni ombedes tänka på att ta hänsyn till era grannar. Som i vanliga flerfamiljshus ser vi helst att det iakttas tystnad på vardagar efter kl.22.00, samt före kl.06.30 och helger efter 23.00 samt före 08.00. Dessa tider gäller även användning av tvätt- och/eller diskmaskin.

Renoveringsoljud bör påbörjas tidigast 08.00 avslutas senast kl.20.00 på vardagar, samt på lör – sön 10.00 – 15.00.

Planeras en fest eller dylikt, förvarna gärna grannarna om datum och tidpunkt med en lapp i porten.

I händelse av att Ni själv blir störd av era grannar, knacka först själv på och be grannen dämpa sig. Fortsätter störningen ber styrelsen Er anteckna datum, tidpunkt samt varifrån störningen kommer. Kontakta sedan styrelsen för åtgärd.

Rökning

Rökning i gemensamma utrymmen är självklart inte tillåtet, men det är tillåtet att röka på sin balkong.
För Er som röker ute på gårdarna ber vi Er vänligen tänka på att inte kasta släckta fimpar på marken, utan i närmaste papperskorg.
Observera att inga brinnande föremål får kastas i vare sig papperskorgar eller i sopnedkast.

Grillning

Notera att grillning endast är tillåtet på våra gemensamma, anlagda uteplatser i området. Om du använder engångsgrill ska den ställas på de bordspelare av sten som finns vid de platserna. Grillning på balkong eller uteplats är inte tillåtet då grilloset kommer in i via ventilationen i de närliggande lägenheterna.

Tänk även på att plocka med er allt skräp när ni lämnar grillplatsen och kasta detta i sopnedkasten, så att inte sopor drar till sig råttor och annat ohyra, och se till att elden är ordentligt släckt.

Regler (dokumentet som finns anslaget i trapphusen)